Advertentienummer: V2317

Advertentie details

Thema (soort werk):
Gastheer/ Gastvrouw
Hand-en spandiensten
Wanneer:
Ochtend
Doordeweeks
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Binnen ons woonbegeleidingscentrum Maartenshuis te Weert zijn we op zoek naar een aantal gezellige gastvrije ontbijtvrijwilligers!

Wat zoeken wij? We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om  mee te helpen tijdens het voorbereiden van de ontvangst van onze cliënten en om het ontbijt te verzorgen. Werkzaamheden zijn o.a: koffie/thee zetten, mensen vriendelijk ontvangen,  jassen aannemen en ophangen, koffie/thee schenken, tafels dekken, afwassen en opruimen.
Tijd: 08.00 tot 10.00 uur en van 10.00 tot 12.00 uur.

Daarnaast vinden onze clienten het ook fijn om gewoon een praatje te kunnen maken en net wat extra aandacht te krijgen. De begeleiders doen dat natuurlijk ook,  maar het is prettig om wat extra mensen te hebben die hierin kunnen ondersteunen.Als gastvrouw of gastheer draag je enorm bij aan een stukje gezelligheid bij onze cliënten! Zij verheugen zich op jouw aanwezigheid!

SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Kwaliteiten van de vrijwilliger:
Van de vrijwilliger wordt een zekere mate van zelfstandig functioneren gevraagd. Goed kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld en vriendelijk zijn, humor, oog hebben voor de mens en sfeer zijn eigenschappen die goed van pas komen in dit werk.

Verder is het belangrijk om::
- Graag een groepje mensen willen  begeleiden en daarbij uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt;
- Netjes en hygiënisch kunnen werken;
- Vriendelijk en rustig kunnen handelen;
- Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep;
- Respectvolle bejegening.

Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden.

Bijzonderheden:
Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie.

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten.