Advertentienummer: M2339

Advertentie details

Activiteit:
Praatje maken
Terrasje pakken
Uitstapje maken
Wandelen
Winkelen
Wanneer:
In overleg
Waar:
Weert Zuid

Lange omschrijving

Onze vrolijke cliënt – begin 20 – beleeft er veel plezier aan om samen met een vrijwilliger leuke dingen te ondernemen! Gezellig samen erop uit/winkelen in de stad, neervlijen op een terrasje of in een knus cafeetje om daar een kopje koffie te drinken tijdens een goed gesprek? Samen lunchen of bij goed weer genieten van een ijsje?
Dat zijn de dingen waar je onze cliënt helemaal blij mee maakt! Samen naar een andere stad (met de trein!) vindt hij ook erg leuk! Kortom: ontspanning zoeken door er even op uit te gaan! De heer verplaatst zich middels een duwrolstoel/elektrische rolstoel. Spreekt  deze vacature u aan? Dan bent u van harte welkom!

SGL biedt zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel en/of dementie en hun naasten.  Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Kwaliteiten van de vrijwilliger:
Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die energie uitstraalt, sociaal is ingesteld, goed kan luisteren en een gesprek kan aangaan.  Het is  prettig als hij/zij mensen weet te stimuleren en oog heeft voor sfeer en gezelligheid. 
Belangrijk zijn ook:
- Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep;
- Respectvolle bejegening van de clienten;
- Goed met hen kunnen omgaan en  uit kunnen gaan van zijn/haar  mogelijkheden
- Betrouwbaarheid;
- Afspraken kunnen  nakomen.


I

 

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten.

Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden.

Bijzonderheden:
Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie.