Advertentienummer: V2364

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Hand-en spandiensten
Voor wie:
Individuen
Wanneer:
In onderling overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd
Waar :
Regio Weert

Lange omschrijving

In een Buurtcirkel ben je er voor elkaar, want iedereen is wel ergens goed in. Samen naar de tandarts, boodschappen doen, een administratieve klus, of iets in huis, het zijn soms de kleine dingen waar je elkaar mee kunt helpen.

Uitgebreide taakomschrijving:
Je doet mee met activiteiten, zorgt voor een leuke sfeer en stimuleert deelnemers om elkaar op te zoeken, vragen aan elkaar te stellen en activiteiten te ondernemen. Het uitgangspunt is dat de Buurtcirkel van de deelnemers zelf is, de Buurtcirkel Coach en vrijwilliger stimuleert en prikkelt, geeft desnoods het goede voorbeeld, maar neemt niet over.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Ben jij :
-  een bewoner binnen de gemeente Weert met een hart voor mensen
-  daadkrachtig
-  de rust zelve
-  een goed luisteraar
 -  bereid een aanspreekpunt voor anderen te zijn?
Dan is de rol van Buurtcirkel vrijwilliger jou op het lijf geschreven! Buurtcirkel draagt bij aan jouw ontwikkeling omdat je bijvoorbeeld leert om hulp te vragen, zelfvertrouwen krijgt, een netwerk opbouwt en zelfstandiger wordt. Je doet mee met activiteiten en stimuleert deelnemers om elkaar op te zoeken, vragen aan elkaar te stellen en activiteiten te ondernemen. Het uitgangspunt is dat de Buurtcirkel van de deelnemers zelf is, dus de vrijwilliger stimuleert en prikkelt, geeft desnoods het goede voorbeeld, maar neemt niet over.

Werktijden
• door de week,
• in het weekend
• in overleg
• 3 a 4 uur per week

Tegenprestatie

Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger?
Samen met de Buurtcirkel coach zorg jij ervoor dat mensen zich verbonden voelen met de wijk. Jij draagt bij dat deelnemers hun eigen kwaliteiten (her)ontdekken en deze weten in te zetten voor anderen, waardoor ze meer zingeving krijgen en hun kwaliteit van leven verbetert..

Tevens ontstaan er leuke gesprekken tijdens de bijeenkomsten, kom je in contact met anderen en werk je aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast word je onderdeel van ons vrijwilligersteam waardoor je automatisch ook toegang hebt tot onze workshops, cursussen en netwerk. Wij vergoeden de gemaakte reiskosten en de VOG.