Advertentienummer: K2411

Advertentie details

Thema:
Doelgroepen
Zorg / Welzijn
Voor wie:
Individuen
Verenigingen
Vorm:
Activiteit door of via Punt Welzijn
Cursus / Training / Workshop
Waar:
Weert Midden
Vraag/aanbod:
Kennis aangeboden

Lange omschrijving

In een dementievriendelijke gemeente willen we het dagelijkse leven van mensen met dementie gemakkelijker maken. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. En waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen.

De gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ is speciaal gericht op vrijwilligers in Weert en Nederweert. Hier leer je hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Dit kunnen mensen zijn waarvoor jij als vrijwilligers werkt, maar ook vrijwilligers waarmee jij samenwerkt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen ervan. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

Deze training wordt gegeven op 22 maart in Weert, door 2 trainers van ‘Samen dementievriendelijk’ (www.samendementievriendelijk.nl).

Meer informatie? Bel Punt Welzijn 0495-697900 of mail naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Locatie: Beekcwartier, Beekstraat 54 in Weert

Klik hier om je aan te melden

Tegenprestatie

Ken je iemand in Nederweert of Weert voor wie deze training geschikt is? Stuur dan als tegenprestatie de gegevens van deze training door aan die persoon.