Advertentienummer: M2412

Advertentie details

Thema:
Coaching/ begeleiding
Sociaal contact
Activiteit:
Knutselen/handwerken
Praatje maken
Wanneer:
In overleg
Waar:
Weert Zuid
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Stichting Gehandicaptenzorg Limburg is op zoek naar een vrijwilliger die  een dame uit Tanzania wat persoonlijke aandacht kan geven.  We zoeken iemand die zowel Swahili als de Nederlandse taal machtig is.

Doordat deze dame hersenletsel heeft opgelopen zijn er problemen ontstaan in het communiceren in (in ieder geval ) de Engelse taal. De Nederlandse taal was mevrouw nog niet machtig en dit zal ook niet meer leerbaar zijn. Mevrouw was in Tanzania lerares rekenen/ wiskunde en hier ligt veel interesse. Mevrouw is echter ook graag creatief bezig maar heeft hier veel begeleiding en uitleg bij nodig. Het zou mooi zijn, als de vrijwilliger zelf ook graag creatief bezig is en haar daarin wat zou kunnen ondersteunen.

Op de dagbesteding merken we dat mevrouw daardoor moeizaam meegenomen kan worden in de groepsactiviteiten en er toch met regelmaat verwarring ontstaat.

Gevraagd wordt:
- zowel het Swahili als de Nederlandse taal machtig zijn 
-  bekend met de cultuur in Tanzania
-  veel geduld

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten.

Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden.