Advertentienummer: K2430

Advertentie details

Thema:
Beleid
Besturen / Management
Doelgroepen
Vorm:
Digitaal
Voor wie:
Ondernemers
Vraag/aanbod:
Kennis aangeboden

Lange omschrijving

NVP, het netwerk voor HR-professionals, organiseert in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet een serie van drie webinars voor HR-adviseurs / managers over “medewerkersvrijwilligerswerk als HR tool”. Op 23 maart is het eerste webinar met een mini-college van Dr. Lonneke Roza. Graag maken we je vanuit Punt Welzijn attent op deze webinars. Hieronder meer informatie: 

Drie webinars: van inspiratie en kennis naar praktijkvoorbeelden en een voorzet voor je eigen plan van aanpak.

Webinar 1: Met Inspiratie en onderzoeksresultaten door Dr. Lonneke Roza, PhD Corporate Volunteering op 23 maart 2021. Aanmelden is mogelijk via deze pagina.
Webinar 2: Best practices; planning mei – juni 2021
Webinar 3: Aan de slag met een ‘working format’ voor je eigen plan van aanpak, draagvlak en implementatie; planning september 2021.

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021
Samen met de Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk (NOV) promoot NVP het ‘Nationale jaar van de vrijwillige inzet 2021’ zodat organisaties daaraan structureel en duurzaam een bijdrage gaan leveren. Dit als onderdeel van het programma ‘Mensen Maken Nederland’.

Juist in het Corona-tijdperk maar ook daarna draagt medewerkersvrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat méér mensen de urgentie en het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen.

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Steeds meer organisaties kiezen er voor om met hun medewerkers in het kader van maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage te leveren. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is inmiddels voor veel bedrijven een strategische pijler. Bij het profileren van de organisatie door het dienen van het maatschappelijk belang (vrijwilligerswerk) snijdt het mes aan meerdere kanten: de organisatie, de medewerkers én de vrijwilligersorganisatie. Wij willen promoten dat steeds meer organisaties hun medewerkers structureel en duurzaam de ruimte geven om bijvoorbeeld een aantal uren per maand vrijwilligerswerk te mogen gaan doen. Deze ‘meervoudige win-win situatie’ is goed voor:

  • De organisatie omdat het bijdraagt aan aantrekkelijk werkgeverschap (employer branding).
  • De vrijwilligersorganisatie die gegarandeerde inzet en nieuwe gezichten krijgt.
  • De medewerkers die een positieve bijdrage leveren aan de vrijwilligersorganisatie en nieuwe ervaringen opdoen en daarvan leren.
  • Het HRM-beleid met betrekking tot motivatie, afwisseling, leren & ontwikkeling en werk-privé balans.

Wat levert deze webinar serie op?
Je wordt geïnspireerd om dit zelf ook op te gaan oppakken. Je krijgt zicht op de kosten en baten en je krijgt de argumenten om jouw directie, management en medewerkers mee te overtuigen. Je leert van de voorbeelden van andere organisaties, van hoe ze zijn begonnen tot en met wat ze hebben bereikt. En tot slot ontwikkel je samen een ‘working format’ voor je eigen plan van aanpak.

Voor alle informatie en aanmelden klik hier.

Tegenprestatie

Wij maken je vanuit Punt Welzijn graag attent op deze workshop. Ken jij mensen die hier wat aan hebben? Deel onze informatie dan met hen.

Meer weten over Punt Welzijn en hoe wij zelf bedrijven verbinden aan vrijwilligerswerk/ vrijwilligersorganisaties in het Weerterland? Klik hier.