Advertentienummer: V2467

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Hulpverlening
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Voor wie:
Individuen
Jongeren
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als maatje of bezoekvrijwilliger kom je bij kwetsbare en eenzame (dementerende) ouderen op bezoek die binnen zorgcentrum Ververshof wonen. Je bouwt een persoonlijke band op, maakt een praatje of gaat een stukje wandelen met een bewoner. Een kopje koffie drinken of een spelletje spelen, er is van alles mogelijk zolang de wens en behoefte van onze bewoner centraal staat.

De bewoner heeft weer aanspraak, komt uit een sociaal isolement en voelt zich ondersteund en begrepen. Een maatje kan (in de gemiddeld 2 uurtjes per week) heel veel betekenen voor het welbevinden van een bewoner.

Heb jij wellicht nog een paar uurtjes tijd in de week, en wil je je inzetten voor onze ouderen, neem dan vrijblijvend contact op met John Seuren, coördinator vrijwilligerswerk Stichting Land van Horne.

Affiniteit met kwetsbare (dementerende) ouderen, inlevingsvermogen, geduld, zelfstandigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn gewenst.

Tegenprestatie

U wordt ingeschreven als vrijwilliger van Stichting Land van Horne. Dit biedt u een plek waar u gewaardeerd wordt voor uw inzet en kunt genieten van een mooie attentieregeling. Er is een reiskostenvergoeding en u krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.