Advertentienummer: V2534

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Natuur / Dieren
Zorg
Wanneer:
Middag
Waar :
Weert Midden
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

In zorgcentrum Martinus komt elke week een groepje enthousiaste bewoners samen om met “’groen “ aan de slag te gaan. In het voorjaar en zomer vinden de activiteiten zoveel mogelijk buiten plaats op het dakterras. Je kunt hierbij denken aan o.a. het zaaien en planten van bloemen en groenten in potten. Het maken van bloemstukjes, koken van eigen oogst, of het maken van naambordjes voor bij de kruiden. In het najaar en winter staan gezellige binnenactiviteiten op het programma, zoals het uithollen van pompoenen, kerstkransen maken of vogelkastjes schilderen.

Bewoners beleven veel plezier aan het bezig zijn met groen. Er worden herinneringen van vroeger opgehaald, ideeën voor nieuwe activiteiten uitgewisseld, maar vooral wordt er genoten van het samen bezig zijn.

Ben je creatief of heb je groene vingers en heb je nog een paar uurtjes vrij, dan nodigen we je van harte uit om ons groepje op maandagmiddag te komen versterken van 14.00 uur tot 16.30 uur. Neem voor meer informatie over deze (of andere) vacature(s) vrijblijvend contact op met mevr. Rinie Driessens coördinator Vrijwilligerswerk Stichting Land van Horne.

 

Tegenprestatie

Leuk dat je interesse hebt om als vrijwilliger binnen Stichting Land van Horne aan de slag te gaan.

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor ouderen én voor onze organisatie. Vrijwilligers geven de zorg kleur. Een bezoekje, jouw aandacht, het samen ondernemen van activiteiten dragen er aan bij dat cliënten zich prettig voelen. En je krijgt er zelf ook iets voor terug. Je ontmoet nieuwe, bijzondere mensen en kunt je kwaliteiten inzetten voor anderen. Het is ook nog eens heel dankbaar werk. Kortom; een hele verrijking!

Tevens kun je genieten van een mooie attentieregeling. Er is een reiskostenvergoeding en je krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.

Voor meer informatie zie ook de website van Stichting Land van Horne.