Advertentienummer: V2559

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Hand-en spandiensten
Natuur / Dieren
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Weert Noord
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

De bewoners van Paltrokmolen 128-130 zijn op zoek naar iemand met groene vingers. 
We vragen van een vrijwilliger om samen met onze bewoners een kruidentuintje aan te leggen of een hoekje met een paar tomatenplantjes, zonnebloemen of andere bloemen erin en de rest van de tuin onderhouden.

Het gaat om twee leefgroepen waar jongvolwassen mensen wonen met een licht verstandelijke beperking. Een leuke aanvulling op hun dagprogramma is een eigen stukje tuin waarin ze zelf bloemen, planten of groente kunnen kweken en dit zien opgroeien. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de tuin een verzorgde uitstraling heeft. Wij hebben als organisatie vaak niet de kennis en de tijd om deze zelf te onderhouden. Wie heeft nog een uurtje vrije tijd om ons hierbij te helpen? Het wordt een hele dankbare tijdsinvulling voor onze bewoners, voor jou als vrijwilliger en wij zijn enorm geholpen.

De groepsbegeleiding ondersteunt je, is altijd bereikbaar voor vragen en onderhoudt het contact met je. In een kennismakingsgesprekje krijg je alle benodigde informatie over de communicatie en aansturing van onze bewoners en de mogelijke financiële middelen die hiervoor nodig zijn.
De tijden voor het vrijwilligerswerk mag je helemaal zelf bepalen en we hopen dat je met regelmaat blijft komen. We zijn blij met elk uurtje inzet!Een beetje kennis over tuinieren is welkom. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt en of je man of vrouw bent. Voor onze bewoners is het wel belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst.

Tegenprestatie

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen in het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!