Advertentienummer: V2579

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Natuur / Dieren
Zorg
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Voor de clienten in zorgcentrum Hieronymus zijn we op zoek naar vrijwilligers die het fijn vinden om een moestuintje en bloementuin aan te leggen in bakken en dit samen met de clienten te verzorgen en ervan te genieten. De activiteiten vinden zo veel mogelijk buiten plaats in de mooie tuin van de paters van de Biest.
Je kunt hierbij denken aan o.a. het zaaien en planten van bloemen en groenten in potten. Het maken van bloemstukjes, koken van eigen oogst, of het maken van naambordjes voor bij de kruiden. Bewoners beleven veel plezier aan het bezig zijn met groen. Er worden herinneringen van vroeger opgehaald, ideeën voor nieuwe activiteiten uitgewisseld, maar vooral wordt er genoten van het samen bezig zijn.

Ben je creatief of heb je groene vingers en heb je nog een paar uurtjes vrij, dan nodigen we je van harte uit om te reageren. Neem voor meer informatie over deze (of andere) vacature(s) vrijblijvend contact op met mevr. Rinie Driessens coördinator Vrijwilligerswerk Stichting Land van Horne.

Tegenprestatie

Leuk dat je interesse hebt om als vrijwilliger binnen Stichting Land van Horne aan de slag te gaan.
Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor ouderen én voor onze organisatie. Vrijwilligers geven de zorg kleur. Een bezoekje, jouw aandacht, het samen ondernemen van activiteiten dragen er aan bij dat cliënten zich prettig voelen. En je krijgt er zelf ook iets voor terug. Je ontmoet nieuwe, bijzondere mensen en kunt je kwaliteiten inzetten voor anderen. Het is ook nog eens heel dankbaar werk. Kortom; een hele verrijking!

Tevens kun je je genieten van een mooie attentieregeling. Er is een reiskostenvergoeding en je krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.
Voor meer informatie zie ook de website van Stichting Land van Horne.