Advertentienummer: M2596

Advertentie details

Thema:
Beweging/sport
Vrije tijd/hobby
Activiteit:
Fietsen
Wanneer:
Ochtend
Middag
Avond
Doordeweeks
In overleg
Wekelijks
Maandelijks
Waar:
Weert Midden
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Met het zonnetje in de rug en de wind door de haren ga je samen met een van onze bewoners met de duofiets op pad. Voor ouderen waarbij fietsen niet meer zelfstandig lukt, is het heel fijn om zo nog te kunnen genieten van het buiten zijn en het bewegen. Met een uurtje inzet kan je als vrijwilliger op deze manier van grote betekenis zijn voor onze bewoners.Een mooie ervaring is dat een bewoner na vele jaren de Zuid Willemsvaart weer terugziet. Vanuit Hornehoof is deze plek en vele andere mooie plekjes goed bereikbaar

De duofiets is een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij je als vrijwilliger en bewoner naast elkaar zit en met elkaar kunt praten. De vrijwilliger trapt. De bewoner die naast de bestuurder zit kan mee trappen en op deze manier bewegen.

Voor je start krijg je 'fietsles' zodat je vertrouwd raakt met de fiets, al kunnen we nu al zeggen dat het lichter en makkelijker is dan het lijkt.

De dagen en tijden waarop je  wil fietsen zijn in overleg mogelijk. Je kunt zelf aangeven wanneer je tijd en mogelijkheden hebt. De begeleiding vangt je op en stemt met je af welke bewoners interesse hebben om mee te gaan fietsen.    
Neem voor meer informatie over de vacature vrijblijvend contact op met Rinie Driessens, coördinator Vrijwilligerswerk Stichting Land van Horne.

Tegenprestatie

Als fietsmaatje voor onze bewoners wordt je  ingeschreven als vrijwilliger van Stichting Land van Horne. Dit biedt je  een plek waar je goed begleid wordt en gewaardeerd wordt voor je inzet en kunt genieten van een mooie attentieregeling. Er is een reiskostenvergoeding en je krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.