Advertentienummer: V2619

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Hulpverlening
Wanneer:
Ochtend
Middag
Avond
Doordeweeks
Weekend
Wekelijks
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Regio Weert
Voor wie:
Groepen
Individuen
Jongeren
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als maatje of bezoekvrijwilliger kom je bij eenzame (dementerende) ouderen op bezoek die binnen zorgcentrum Ververshof wonen. Je bouwt een persoonlijke band op, maakt een praatje of gaat een stukje wandelen met een bewoner. Een kopje koffie drinken of een spelletje spelen, er is van alles mogelijk zolang de wens en behoefte van onze bewoner centraal staat.

De bewoner heeft weer aanspraak, komt uit een sociaal isolement en voelt zich gezien en begrepen. Een maatje betekent (in de gemiddeld 2 uurtjes per week) heel veel voor de bewoner.

Heb jij nog een paar uurtjes tijd in de week en wil je je inzetten voor onze ouderen, neem dan vrijblijvend contact op met John Seuren, coördinator vrijwilligerswerk Stichting Land van Horne.

Affiniteit met kwetsbare (dementerende) ouderen, inlevingsvermogen, geduld, zelfstandigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn gewenst.

Tegenprestatie

Je wordt ingeschreven als vrijwilliger van Stichting Land van Horne. Dit biedt jou een plek waar je gewaardeerd wordt voor je inzet en kunt genieten van een mooie attentieregeling. Er is een reiskostenvergoeding en je krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.