Advertentienummer: V2621

Advertentie details

Thema (soort werk):
Educatie
Gastheer/ Gastvrouw
Coach
Wanneer:
Ochtend
Waar :
Elders
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken, dan is dit misschien wel iets voor jou!

Bibliocenter zoekt taalvrijwilligers voor het Taalcafé in Heel.

Wil je in contact komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie van vrijwilliger bij het Taalcafé iets voor jou! Als vrijwilliger ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving. Het is boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk. Het Taalcafé is op maandag van 10.00-11.30 uur in de bibliotheek in Heel.

Wat vragen we van je?

·         Affiniteit met andere culturen

·         Goede beheersing van de Nederlandse taal

·         Geduldig en enthousiast zijn

Wat ga je doen?

·         Zorgen voor een warm welkom met koffie en thee

·         Mensen helpen met het bevorderen van hun taalvaardigheid

·         Gezamenlijk een thema voorbereiden

·         Materialen klaarzetten

·         Alledaagse gesprekken voeren en werken in spelvorm

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als taalvrijwilliger? Neem dan contact op met Gaby Hellenbrand van Bibliocenter via telefoonnummer 088-2432000 / 06-15317867 (ma-di-wo) of stuur een e-mail naar g.hellenbrand@bibliocenter.nl

 

Tegenprestatie

Vrijwilligers ontvangen goede begeleiding en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Bovendien bieden we je een interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek.