Advertentienummer: M2631

Advertentie details

Thema:
Sociaal contact
Activiteit:
Taal oefenen
Wanneer:
In overleg
Waar:
Weert Noord
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Taalmaatje om Nederlandse woorden mee te oefenen.Hij kent al heel wat Nederlandse woorden maar een gesprek voeren of een boekje lezen is (nog) te moeilijk. Iedere week gaat hij naar een logopediste om zijn woordenschat uit te breiden. Daarnaast werkt hij in de dagbesteding bij het serviceteam (allerhande klussen)  en bij Uniek. We zijn op zoek naar een lieve vrijwilliger die regelmatig, liefst 1 keer per week, een uurtje met hem wil komen oefenen. Beschikbare dagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in de avonduren of op woensdagmiddag na 14.30 uur. Gezelligheid staat voorop. Je hoeft niets te toetsen of volgens een strak programma aan te leren. Een groepsbegeleider is te allen tijde in de groep aanwezig en helpt bij vragen en bijzonderheden.

 Vind jij het leuk om Antonello ’s woordenschat te vergroten? Om samen boekjes te lezen en hem uit te leggen wat er staat? Het is niet nodig dat je de grammatica tot in de puntjes kent of gaat oefenen. Het gaat echt alleen maar om de dagelijkse spreektaal. Of wil je misschien zelf een woordje Italiaans te leren? Hij vindt het heel leuk om ook jou iets te leren. Ben je geduldig en op zoek naar gezellig contact met een leuke bewoner? Neem snel contact met ons op voor een kennismakingsgesprekje bij een lekker kopje koffie of thee.

 

Tegenprestatie

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van het bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk beperkte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek. Heb je interesse, meld je dan aan….je bent altijd welkom!