Advertentienummer: M2686

Advertentie details

Thema:
Sociaal contact
Activiteit:
Terrasje pakken
Uitstapje maken
Winkelen
Wanneer:
In overleg
Waar:
Weert Noord
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Voor een jonge dame van 38 jaar met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrouw die het leuk vindt om uitstapjes met haar te maken. Ze gaat graag shoppen en reist graag met de trein. Hierbij heeft ze  hulp nodig, alleen reizen lukt niet en ze moet soms afgeremd worden in haar koopgedrag. Het werkt prima wanneer de begeleiding tevoren met haar afspreekt wat ze mag kopen. Ze kan heel veel zelf en geniet van gezelschap, al laat ze dit misschien niet altijd zien.  Een kopje koffie drinken in de stad hoort er ook bij. Ze woont samen met 6 medebewoners op Penbalk 2 in Weert.

De groepsbegeleiding maakt samen met de vrijwilligster de planning voor de uitstapjes. De gewenste dag voor de start van de uitstapjes is op woensdagmiddag: er is dan begeleiding meteen bereikbaar. Daarna kan er ook op andere dagen gepland worden en zal de groepsbegeleiding indien nodig een vrije dag voor haar vragen. Eventuele kosten welke verbonden zijn aan de activiteiten, worden altijd in overleg met de vrijwilliger en cliënt besproken. 

We zijn op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger met geduld, die het leuk vindt om met mensen met een licht verstandelijke beperking contact te onderhouden en activiteiten te ondernemen.

 

Tegenprestatie

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Wanneer er kosten gemaakt moeten worden voor een activiteit, dan zal er altijd in overleg bepaald en geregeld worden wie de kosten gaat dragen! Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënterende gesprek.

Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!