Advertentienummer: V2820

Advertentie details

Thema (soort werk):
Administratief
Adviseren
Gastheer/ Gastvrouw
Hand-en spandiensten
Hulpverlening
Organiseren
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Regio Nederweert
Regio Weert
Voor wie:
Groepen
Individuen
Jongeren
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Zet jij als vrijwilliger jouw talent en persoonlijke ervaring met een ziekte of psychische kwetsbaarheid in voor anderen in Weert? 

Zelfregienetwerk
In Weert bouwen we met ervaringsdelers, beroepskrachten, de gemeente en stichting Burgerkracht Limburg aan een zelfregienetwerk. Dit is een netwerk van mensen die hun persoonlijke ervaring met ziekte of psychische kwetsbaarheid met anderen willen delen.
Wij zien dat praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, helpt! Door ervaringen te delen en elkaar te steunen, voelen mensen zich gehoord en gezien. Ook krijgen ze praktische tips en meer perspectief. Kortom, zelfhulp draagt bij aan meer veerkracht en zelfregie. Dit willen we graag samen met jou beschikbaar maken voor alle inwoners van Weert.

Doe jij mee?
Als vrijwilliger kun je op allerlei manieren jouw steentje bijdragen aan dit netwerk. Dat kan bijvoorbeeld door jouw ervaring met lotgenotencontact te delen met beroepskrachten. Of samen met ons inspirerende bijeenkomsten te organiseren voor mensen die hun ervaring inzetten. Maar misschien vind jij het juist leuker om burgers te informeren over zelfhulp en lotgenotencontact. Er is ontzettend veel mogelijk! We ontdekken graag samen met jou wat jij leuk vindt om te doen, welke talenten je hebt en hoe jij die graag zou willen inzetten. Ook als groep zijn er mogelijkheden om een rol te spelen in dit netwerk. 

Meer weten?
Wil jij meer weten over het zelfregienetwerk en wat we doen? Kijk dan eens op www.zelfregietool.nl. Of neem contact op met Sanne Jacobs van Burgerkracht Limburg, door te bellen of een e-mail of whatsapp-bericht te sturen.

Tegenprestatie

Samen met een leuk en enthousiast team ga je aan de slag. Zingeving en meedoen staan centraal. Ook is er altijd ruimte voor eigen inbreng.
Vrijwilligers die zich structureel namens Burgerkracht Limburg inzetten, krijgen in overleg een vrijwilligersvergoeding. Ook bieden wij een reiskostenvergoeding aan.