Advertentienummer: V2826

Advertentie details

Thema (soort werk):
Educatie
Wanneer:
Ochtend
Wekelijks
Waar :
Nederweert
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Je ondersteunt anderstaligen die hun spreekvaardigheid willen verbeteren.

Taakomschrijving
Wil je in contact komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie van vrijwilliger bij het Taalcafé iets voor jou! Als vrijwilliger ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving. 
Het Taalcafé is een laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om hun taalvaardigheden te verbeteren. Boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk. Het Taalcafé is elke woensdag van 10.00-11.30 uur in de bibliotheek in Nederweert.

Wat ga je doen?
-Zorgen voor een warm welkom met koffie en thee
-Mensen helpen met het bevorderen van hun taalvaardigheid
-Gezamenlijk een thema voorbereiden
-Materialen klaarzetten
-Alledaagse gesprekken voeren en werken in spelvorm

Wij vragen
Goede beheersing van de Nederlandse taal, inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit.

Jij bent
Je vindt taal leuk, je werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en veel geduld. Elke deelnemer is anders: hier speel je flexibel op in.

Bijzonderheden
Een onderwijsachtergrond is niet nodig. Het betreft hier informeel taalaanbod en je krijgt begeleiding en geschikt materiaal. De juiste motivatieredenen en eigenschappen zijn belangrijker.

Tegenprestatie

Wij bieden
Vrijwilligers ontvangen goede begeleiding en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Bovendien bieden we je een interessante en uitdagende werk - en ontmoetingsplek.