Advertentienummer: V1056

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Bewegen (sport en spel)
Hand-en spandiensten
Natuur / Dieren
Voor wie:
Individuen
Leerlingen
Wanneer:
Middag
Weekend
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd
Waar :
Weert Noord

Lange omschrijving

Stichting DSO organiseert ieder zaterdagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur paardrijden op manege Laar voor mensen met een beperking.Deze beperking kan zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn. Voor deze activiteit worden vrijwilligers gezocht om naast de paarden te lopen.

Onder de bezielende leiding van een groot aantal vrijwilligers wordt iedere week een groot aantal mensen met een beperking in staat gesteld om op vaste tijdstippen paard te rijden dan wel te zwemmen.
Een vrijwilliger bij het paardrijden assisteert bij het op- en afzadelen van de paarden, loopt naast de paarden in de manage om de ruiter te begeleiden en verricht andere hand en span diensten.

De stichting stelt zich ten doel, binnen het gebied van de gemeente Weert en randgemeenten, de sportbeoefening door mensen met een beperking te bevorderen. Deze beperking kan zowel lichamelijk als geestelijk van aard zijn.

Prachtig werk om mensen met een beperking in de gelegenheid te stellen om te sporten! Iedere zaterdag (in de periode sept. - juni) ga je met een voldaan gevoel weer naar huis.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.stichtingdso.nl of door te klikken op direct reageren.

Tegenprestatie

Iedere week waardering en dankbaarheid van de deelnemer die jij begeleidt. Ze verheugen zich de hele week op deze paardrijles en dat zie je aan ze. 

Met Kerst is er altijd voor iedere vrijwilliger een kado en sowieso ieder jaar een super verzorgde BBQ!