Advertentienummer: V1651

Advertentie details

Thema (soort werk):
Hand-en spandiensten
Hulpverlening
Onderhoud/schoonmaak
Organiseren
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Voor ons woonbegeleidingscentrum Kuyperhof – SGL/WBC Kuyperhof - zijn wij op zoek naar een praktisch ingestelde, enthousiaste vrijwilliger die van aanpakken weet.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die er plezier aan beleeft om, samen met de client, licht huishoudelijk werk te doen, praktisch bezig te zijn met kleine klusjes en er samen voor te zorgen dat de kamer  opgeruimd, schoon en sfeervol is. Denk hier aan stofvegen, schoonmaken, wasjes draaien, was opvouwen etc. Een aantal cliënten zijn rolstoelafhankelijk waardoor jouw hulp hierbij erg prettig is!

Ben je  een echt “doe-mens” en kun  je  cliënten enthousiast maken om samen aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het ordenen van hun kledingkast, hun kamer gezellig in te richten met het oog op het volgen van seizoenen, jaargetijden en thema’s etc.? Dan zou het geweldig zijn als je op deze advertentie reageert. Je hebt dan contact met cliënten, drinkt samen een kopje koffie, maakt een praatje en zorgt ervoor dat er een gezellige sfeer is.

Van de vrijwilliger wordt een grote mate van zelfstandig functioneren gevraagd. 

Verder zijn belangrijk:

-  Inlevingsvermogen

-  Affiniteit  met de doelgroep;

Respectvolle bejegening;

-  Betrouwbaar persoon.

Kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld, een vriendelijk karakter, humor, oog hebben voor de mens en voor de sfeer, passen hierbij in het profiel van de vrjwilliger die we zoeken.

Bijzonderheden

Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. 

SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Meer dan 70% van onze cliënten heeft een hersenletsel, bijvoorbeeld naar aanleiding van een CVA (beroerte), tumor, hartstilstand, ongeval etc. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL. Je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Je wordt onderdeel van een team: je werkt samen met anderen; medewerkers en vrijwilligers. Je bent hierbij van grote waarde ten behoeve van het welzijn van cliënten. Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en scholingen aangeboden.