Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Nationaal Jaar Vrijwillige inzet, wat kan jij doen?

Het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet is van start gegaan met als doel zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven. Punt Welzijn zal in het kader van dit nationale jaar het hele jaar extra inzetten op het promoten en waarderen van vrijwilligerswerk in Nederweert en Weert. Bijvoorbeeld door middel van een lokale wervingscampagne, het promoten van landelijke acties zoals de vrijwilligersprijzen, het delen van kennis en het ondersteunen van verenigingen om hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

De week van 18 tot 24 januari is de eerste campagneweek van het Nationaal Jaar en heet de Week van het Vragen. Deze week heeft als doel om meer mensen bewust te maken dat er nog veel vrijwilligers nodig zijn. Ben je al vrijwilliger? Dan nodigen we je bij deze uit om deze week met een paar mensen (potentiële vrijwilligers) in gesprek te gaan over de waarde van vrijwillige inzet voor de samenleving, voor een ander en voor jezelf. Om zo’n gesprek aan te gaan is er een landelijke toolkit gemaakt met ideeën en praktische tools om dat gesprek te voeren. Ga hiervoor naar de website van de landelijke campagne Mensen Maken Nederland.

Wat kun je als vrijwilliger nog meer doen?

-      Meld je aan voor de nieuwsbrief van Punt Welzijn over vrijwillige inzet en blijf op de hoogte van de landelijke en lokale activiteiten.

-      Meld je initiatief of vrijwilligers aan voor één van de landelijke vrijwilligersprijzen. De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn voor iedereen: voor individuele vrijwilligers, voor lokale én landelijke projecten, initiatieven en organisaties. Dit doe je via de website www.vrijwilligerswerk.nl

Wil je als vrijwilliger aan de slag maar weet je nog niet waar? Super! Ga dan direct op zoek op deze digitale Sociale Marktplaats Weerterland en zoek vrijwilligerswerk dat bij jou past. Hulp nodig om iets te vinden? Mail of bel dan naar Punt Welzijn en wij helpen je verder (telefoon 0495-697900).

18.01.2021