Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Vrijwilligersmagazine Weerterland

Eens in de tien jaar is er een Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet om het belang van vrijwilligers voor de maatschappij te benadrukken. Zo ook 2021. Punt Welzijn sloot hierop aan door de landelijke campagne ‘Mensen Maken Nederland’ te vertalen naar ‘Mensen Maken Weert’ en ‘Mensen Maken Nederweert’. Want we mogen met zijn allen trots zijn op alle vrijwilligers in het Weerterland! Het jaar is afgesloten met een magazine dat huis aan huis is verspreid in Weert en Nederweert.

Het magazine is gemaakt op initiatief van en door Francis Bruekers van Sparkle Tekst en Communicatie uit Nederweert. In het blad staat een serie portretten van mensen die zich vol passie inzetten voor de ander en hetgeen zij belangrijk vinden. Dit sluit perfect aan op de campagne die eerder in het jaar is gevoerd via interviews met vrijwilligers. Die eerdere interviews zijn na te lezen via www.puntwelzijn.nl/mensenmaken

Het eerste exemplaar van het magazine is op 30 november uitgereikt aan Roy van der Heijden. Hij is geïnterviewd vanwege zijn vrijwillige inzet als voorzitter van de Wijkraad Fatima en staat, samen met John van den Boogaard (helaas verhinderd bij de uitreiking), op de voorkant van het blad. Paul Horsmans, bestuurder van Punt Welzijn, overhandigde Roy het magazine met de woorden: “Het is mooi om dit magazine te overhandigen aan een vrijwilliger als jij, als voorbeeld voor ál die enthousiaste vrijwilligers in Weert en Nederweert”. Lees het blad digitaal via www.puntwelzijn.nl/vrijwilligersmagazine.

01.12.2021