Schutterij, Drumband en Jachthoornkorps Sint Sebastianus Laar

Vae zeen van Laor en vae kinne det!!

Dat is het motto binnen onze Schutterij, Drumband en Jachthoornkorps Sint Sebastianus Laar. Een uitspraak die vaak wordt herhaald binnen onze vereniging.

Ik, Karin Borsboom, secretaris van deze jeugdige, bloeiende en vooral gezellige vereniging ben 27 jaar en 17 jaar lid van deze schutterij. Ik ben nu 2 jaar secretaris en 17 jaar muzikant en motiverende schutter. Ik ben begonnen op de blokfluit, doorgestroomd als tamboer, meegedaan aan het WMC ( Wereld Muziek Concours ) en al enkele jaren schutter die het gezellig vindt om mee te schieten. Op het OLS ( Oud Limburgs Schuttersfeest) dat jaarlijks terugkeert zie je mij nu nog niet staan. Een zenuwslopende wedstrijd waar je je zenuwen onder controle moet kunnen houden. Maar het zestal van afgelopen jaar heeft een geweldig prestatie neergezet met de 4e plaats van de bijna 160 schutterijen. Daar ben je zo ongelofelijk trots op.

Als lid van deze schutterij vind ik het heel belangrijk om de gezelligheid en goede sfeer tussen jong en oud te behouden. Of je nu 8 jaar of 91 jaar het maakt niets uit want iedereen trekt met elkaar op. Dat is ook het doel. Iedereen welkom heten en laten voelen binnen onze vereniging. Dit kan als gast, vrienden van Sint Sebastianus ( steunend lid ) maar ook als muzikant en als schutter.

De jeugd heeft de toekomst. Dat wordt vaak aangehaald. In het algemeen maar ook binnen onze schutterij. Dat is natuurlijk ook zo, de jeugd maar ook de volwassenen hebben het tegenwoordig allemaal druk. En zie zo ook maar een vereniging draaiende te houden. Maar dit lukt doordat iedereen op zijn/haar eigen manier zijn steentje bijdraagt in een commissie of op een andere vrijwillige basis. Door deze energie heb ik zin om deze vereniging de toekomst in te helpen en mijn steentje bij te dragen.
Heb jij zin om onze muzikanten te zien optreden? Kom op 8 juni a.s. naar de grote Markt!

En wil je graag meer informatie over deze vereniging? Ga naar www.sintsebastianuslaar.nl en natuurlijk ook te volgen via Facebook en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *