Derde Beursvloer geslaagd!

Op 8 oktober vond onze derde Goedbezig Beursvloer plaats. Dit keer vond bij Van Mossel Volkswagen/Audi Weert, die hiervoor de showroom van het bedrijf ter beschikking stelde. De beurs sloot met 81 gemaakte matches op de teller. Maar zoals Wethouder Geert Gabriels bij de opening zei, ging de avond niet over getallen: “Vanavond gaat het over maatschappelijk kapitaal, iets doen voor elkaar zonder dat het woord geld of begroting valt. Dit gaat over ‘Hoe maak ik de maatschappij beter’ en daarom is het een fantastisch initiatief!”

2018_1008_18390100

Al direct na het slaan van de gong werden de eerste matches gemaakt. ZILVIE (Zingen is leuk voor iedereen) gaat met Metggz 2 keer een gezamenlijke repetitieavond organiseren, om zo met nog meer mensen samen te kunnen zingen. Het bedrijf Meeleven Verliesbegeleiding komt bij het Pleegouder Netwerk vertellen hoe pleegouders om kunnen gaan met kinderen die te maken hebben gehad met een verlieservaring. Kookook Weert zal een kookworkshop verzorgen voor ouders en kinderen met een kleine beurs; in ruil daarvoor biedt de gemeente Weert ruimte voor een workshop van het Vrijwilligerscollege. Kr8tig, die de hapjes tijdens de beursvloer verzorgde, gaat een lunch maken voor cliënten van Kleinschalig Wonen Zuyderborgh en krijgt in ruil daarvoor een werkervaringsplaats aangeboden. PSW locatie Edisonlaan brengt dit jaar kerstpakketten rond voor de Weerter Minimagroep Weert, en fietscafé Hoeve Lieshout biedt een aantal vouchers aan voor een gratis bezoek aan hun café (met gebruikmaking van oud-hollandse spelen) voor kinderen die niet op vakantie kunnen.  En dit is nog maar het topje van de ijsberg van de gemaakte matches!

2018_1008_19253100

Vooruitlopend op de Beursvloer hadden we zelf ook al mooie deals gesloten: Zo zorgde Bici Barista tijdens de beursvloer vanuit hun mobiele koffiebar gratis voor heerlijke kopjes koffie en thee voor alle deelnemers en maakte fotograaf Jeroen Senders weer mooie foto’s van het evenement!

2018_1008_18585600

Als team van Goedbezig Weert kijken we terug op een hele mooie avond en zijn we trots op alle mooie initiatieven en samenwerkingen binnen Weert!

Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *