Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Denkkracht/ pilot de Ring

Samen zoeken naar best passende oplossing voor mensen

Vanaf 1 december 2021 is de sociale marktplaats ook dé plek voor het vragen en aanbieden van denkkracht. Dit is voortgekomen uit pilot de Ring, als onderdeel van de Samen aan de Slag- beweging in Weert, Nederweert en Cranendonck.

De bedoeling van adverteren onder denkkracht is divers: Het gaat er aan de ene kant om dat vanuit professionals uit verschillende organisaties met elkaar én een inwoner mee wordt gedacht over een passende oplossing voor iemand. Aan de andere kant kan iedereen, inwoner/organisatie/vereniging, vragen om denkkracht uitzetten. Denk bv aan iemand die een actie op willen zetten in de buurt en mensen zoekt om hierover mee te denken. 

Diverse organisaties hebben zich aangesloten bij de pilot en met elkaar de afspraak gemaakt om meer samen te werken waardoor een inwoner een vraag maar op 1 plek hoeft te stellen. Hiervoor kunnen de inwoner en professional samen een hulpvraag op de website zetten. Na het ontvangen van advies, en het bespreken hiervan, kan de inwoner zelf verder aan de slag. Een professional kan ook een algemene tip of advies vragen aan een netwerkpartner of inwoners. Voorbeeld: je wil weten of er gespreksgroepen zijn over een bepaald thema of je zoekt inwoners om over een project mee te denken in de vorm van een denktank.

Hieronder zie je in de infographic waarvoor de categorie onder andere gebruikt kan worden en leggen we de stappen om aan de slag te gaan uit.

Meedoen?

Heb je als professional, vereniging of inwoner vragen hierover of wil je als organisatie meedoen en medewerkers laten informeren over de Ring? Neem dan contact op met Simone de Back via telefoon 06-54304692 of s.de.back@puntwelzijn.nl