Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Denkkracht/ pilot de Ring

Samen zoeken naar best passende oplossing voor mensen

Vanaf 1 december 2021 is de sociale marktplaats ook dé plek voor het vragen en aanbieden van denkkracht. Dit is onderdeel van pilot de Ring, welke voort is gekomen uit de Samen aan de Slag conferentie in 2018. De bedoeling van de pilot is om vanuit meerdere professionals uit verschillende organisaties met elkaar én een inwoner mee te denken over een passende oplossing voor iemand. De organisaties werken onderling meer samen waardoor een inwoner de vraag maar op 1 plek hoeft te stellen. Hiervoor stellen de inwoner en professional samen een hulpvraag op en plaatsen die anoniem op onze site onder de categorie Denkkracht. Na het ontvangen van advies, en het bespreken hiervan, kan de inwoner zelf verder aan de slag.

Simone de Back van Punt Welzijn houdt zich bezig met het uitrollen van de pilot, het beoordelen van advertenties en deze online plaatsen, en het volgen en evalueren van de afhandeling van de advertenties.

Hieronder zie je in de infographic leggen we de stappen waarmee je aan de slag kan met het vragen of aanbieden van denkkracht.

Convenant

In eerste instantie doen organisaties mee die hiertoe een convenant met elkaar hebben ondertekend. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van het aantal deelnemende organisaties. Vanaf januari wordt de pilot uitgebreid naar inwoners en verenigingen.  

Meedoen?

Heb je als organisatie interesse deel te nemen? Neem dan contact op met Simone de Back via telefoon 06-54304692 of s.de.back@puntwelzijn.nl