Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

Er zijn 12 advertenties gevonden

Zelf je kleding (ver)maken   |   Bibliocenter   |   Weert
Wil je leren om zelf je kleding te (ver)maken? Doe dan mee met de gratis cursus bij Bibliocenter Weert. Deze gezellige cursus start op dinsdag 8 maart. De tien lessen zijn telkens op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.
Vanuit Punt Welzijn maken we jou voor je bedrijf graag attent op de mogelijkheden van de Good Busy community om nog beter bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken. Good Busy wordt aangeboden vanuit de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) en biedt ondermeer een goed leesbare toolkit met informatie en tips.
Digitaal spreekuur bij Bibliocenter Weert   |   Bibliocenter   |   Weert
Heb je vragen over je smartphone, tablet, GPS apparatuur of e-book? Kom dan naar het Digitaal spreekuur bij Bibliocenter Weert.
Informatie WBTR vanuit het Ministerie   |   Punt Welzijn   |   Weert
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft recent een Informatieblad “Gevolgen Wet bestuur en toezicht rechtspersonen voor verenigingen en stichtingen gepubliceerd”. Belangrijke informatie voor verenigingen en stichtingen.
Welk type mens ben jij en waar ben je goed in? Als je antwoord geeft op deze 2 vragen, laat de online test zien welk vrijwilligerswerk bij je past.
Zou jij het super vinden als leden van je vereniging zich actief als vrijwilliger in gaan zetten? Dan is de training ‘van passieve leden naar actieve vrijwilligers’ iets voor jou. Je gaat online én door middel van een werkschrift aan de slag.
Zoek jij vrijwilligers voor je vereniging of stichting? Dan is de traninig ‘werven van vrijwilligers in 3 stappen’ iets voor jou. Je gaat online én door middel van een werkschrift aan de slag.
Herkennen van ouderenmishandeling   |   Punt Welzijn   |   Weert
Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. Leer in deze e-learning waar je op moet letten en wat je kunt doen.
Gratis online trainingen voor vrijwilligers(werk)   |   Punt Welzijn   |   Weert
Voor het volgen van een cursus op afstand heeft Kenniscentrum Vrijwilligerswerk gratis e-learning tools verzameld die je via internet kunt volgen als vrijwilliger of wanneer je vrijwilligerswerk coördineert.
In Nederland zijn meer dan een miljoen mensen eenzaam. Zij ontwikkelen vaak eigen manieren om hiermee om te gaan, bijvoorbeeld het doen van vrijwilligerswerk. Dit kan positieve effecten hebben. Persoonlijke aandacht, een goede sfeer en passend vrijwilligerswerk zijn dan wel voorwaarden. Hoe kun jij binnen jouw vereniging alert zijn op eenzaamheid bij vrijwilligers?