Advertentienummer: M2299

Advertentie details

Thema:
Coaching/ begeleiding
Sociaal contact
Vrije tijd/hobby
Activiteit:
Computerhulp
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd
Wanneer:
Wekelijks
Waar:
Weert Midden

Lange omschrijving

Een mannelijke cliënt (50+) is op zoek naar een maatje die het leuk vindt om hem te helpen bij allerhande computerwerkzaamheden. Onze cliënt wil graag alles weten over computers en programma’s/internet, echter vergeet hij alles weer snel en gaan dingen hem vaak ook te snel. Hij heeft af en toe vragen en behoefte aan advies. Hij zoekt iemand die wekelijks met hem er even voor wil gaan zitten en die vragen samen met hem kan bekijken.

We zoeken een vrijwilliger die energie uitstraalt, rustig van aard, sociaal is ingesteld, kan luisteren en in gesprek kan gaan met mensen, stimuleert en oog heeft voor sfeer en gezelligheid. 

SGL biedt zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel en/of dementie en hun naasten verder in het leven. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Functie eisen:
Van de vrijwilliger wordt een mate van zelfstandig functioneren gevraagd. Goed kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld. Vriendelijk zijn, humor, oog hebben voor de mens en sfeer.

Verder:
- Kennis en affiniteit met computer;
- uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt;
- Vriendelijk en rustig kunnen handelen;
- Inlevingsvermogen en affiniteit hebben met de client en respectvolle instelling 

Bijzonderheden:
Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie.

Wij zoeken een vrijwilliger voor:
Bij voorkeur 1 keer per week.  

Tegenprestatie

Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten.Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden.