Advertentienummer: M2418

Advertentie details

Thema:
Coaching/ begeleiding
Sociaal contact
Activiteit:
Praatje maken
Taal oefenen
Wandelen
Wanneer:
In overleg
Waar:
Altweerterheide
Stramproy
Swartbroek
Weert Noord
Weert Midden
Weert Zuid
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Vluchtelingen die aankomen in Weert hebben -zeker in het begin en al helemaal in deze coronatijd waar eenzaamheid op de loer ligt- ondersteuning nodig om een goede start te kunnen maken. Deze nieuwkomers komen mogelijk in jouw buurt wonen. Op dit moment zoeken we vanuit Punt Welzijn mensen die korte tijd deze nieuwe bewoner in hun buurt, of elders in Weert, op weg willen helpen. Je bent voor korte tijd iemands maatje op een heel belangrijk moment in diens leven; het maken van een nieuwe start in Weert. 

Je kan hierbij denken aan:

  • Meehelpen bij het inrichten van de woning.
  • Meehelpen om kennis te maken met de buren: bv door een briefje te schrijven samen en deze bij de buren in de bus te doen, bijvoorbeeld met het aanbod om na de lockdown eens kennis met elkaar te maken onder het genot van een kopje koffie. 
  • Kennis laten maken met de buurt en Weert: samen een blokje, stukje wandelen of fietsen. Zo krijgt de nieuwkomer een idee waar hij/zij terecht is gekomen, wat er zoal te doen is, waar voorzieningen te vinden zijn enz. 
  • Helpen bij het starten met het opbouwen van een sociaal netwerk. 

Lijkt het je iets om je kortdurend voor een nieuwkomer in te zetten? Laat het ons dan snel weten. Dan kunnen we bespreken voor wie je aan de slag kan. 

Wil je dit vrijwilligerswerk vaker doen of langer? Dan kun je ook vrijwillige coach worden. Hier vind je meer informatie. 

Tegenprestatie

Wat je er met name voor terug krijgt is: voldoening omdat je mensen kortdurend ondersteunt op een belangrijk moment in hun leven, een kennismaking met mensen uit andere culturen en heel veel waardering van de nieuwkomer en van Punt Welzijn.

Je krijgt ondersteuning vanuit Punt Welzijn. Hierover vertelt Tanja Lesnjak je meer bij het eerste contact.