Advertentienummer: K2424

Advertentie details

Thema:
Beleid
Besturen / Management
Doelgroepen
Werving / Selectie
Vorm:
Cursus / Training / Workshop
Digitaal
Papier / Boek
Voor wie:
Verenigingen
Vraag/aanbod:
Kennis aangeboden

Lange omschrijving

Zou jij het super vinden als leden van je vereniging zich actief als vrijwilliger in gaan zetten? Dan is de training ‘van passieve leden naar actieve vrijwilligers’ iets voor jou. Je gaat online én door middel van een werkschrift aan de slag.

Je gaat aan de slag met het activeren van leden van de vereniging. Er worden drie methodes benoemd die je hiervoor kunt inzetten. Kijk welke methode het beste past bij jullie vereniging en wat jullie leden het meeste zal aanspreken. Er is natuurlijk ook een combinatie van methodes mogelijk.

De online training volgen je via www.deblijwilliger.nl (of klik meteen hier door naar de training). Daarnaast kun je een werkschrift gebruiken om je training in vast te leggen of de training offline te doen met meerdere mensen uit je vereniging of stichting.

Wil je met het bijbehorende werkschrift aan de slag? Mail dan naar Punt Welzijn en wij sturen je deze toe (socialemarktplaats@puntwelzijn.nl).

Het werkschrift is ontwikkeld door DeBlijwilliger. In overleg met DeBlijwilliger is dit werkschrift door Punt Welzijn in januari 2021 aangepast voor specifiek gebruik door vrijwilligersorganisaties in Weert en Nederweert. Organisaties kunnen tevens bij ons terecht voor aanvullende vragen en gratis ondersteuning. Zie ook de link op onze website.

Tegenprestatie

Als je deze training hebt gevolgd horen we graag hoe je deze training hebt ervaren! En geef het vooral door aan andere mensen als tip bij het werven van vrijwilligers vanuit hun eigen vereniging, stichting, initiatief of goede doel.