Advertentienummer: V2427

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Bewegen (sport en spel)
Hulpverlening
Wanneer:
Middag
Avond
Wekelijks
Waar :
Elders
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

TeamUp is een initiatief van Warchild. Zij organiseren en begeleiden teams die activiteiten in azc's voor tieners organiseren. Wij zoeken vrijwilligers van 21 jaar of ouder, die ervaring hebben met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedogogiek, onderwijs, sport spel en/of beweging. 

Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor de kinderen in ons azc in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding.

 

Als vrijwilligers van TeamUp draag je bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

 

Van belang is dat dit een vacature is van TeamUp, een opgezet initiatief door War Child. War Child doet de selectie van de kandidaten. Er zit een training aan vast van 3 a 4 dagen, waaronder theorie en praktijk. De aansturing zal door TeamUp/War Child zijn. War Child zal zorgen voor de VOG. Het curriculum vitae wordt doorgezet naar War Child en de recruiters maken dan een afspraak met de kandidaten voor een (Skype) selectiegesprek. Na een positief gesprek worden de kandidaten ingepland voor de StartUp training, na afloop van deze training beslissen de kandidaten of ze verder willen. Vervolgens worden de benodigde papieren geregeld.

 

De vrijwilligers worden getraind en begeleid door TeamUp.

 

Gewenste eigenschappen / vaardigheden zijn:

Affiniteit met vluchtelingen
Enthousiasme
Signalerende rol
Inlevingvermogen
Zelfstandigheid

Eisen zijn:

- Relevante opleiding op het gebied van: pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren.
- Je bent 4 uur in de week beschikbaar (exclusief reistijd) vanaf ongeveer 15.30u.
- Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen.
- Je bent bereid om vooraf een training van twee te volgen en na drie maanden actief te zijn, eveneens twee dagen vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

Tegenprestatie

Wat bieden wij:

De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen.
Een plek in een internationaal enthousiast en professioneel team.
EHBO-cursus
Counseling- en stressmanagementsessies
Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers.
Vrijwilligersvergoeding