Advertentienummer: V2428

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Nederweert
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Ben jij iemand die van muziek houdt en affiniteit heeft met ouderen met dementie, dan zou jouw inzet van grote waarde kunnen zijn voor onze cliënten in zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.  Middels een MP3-speler laat je de cliënt muziek  horen waar hij/zij gelukkig of rustig  van wordt, haar emotie in kwijt kan of energie van krijgt. 

Tijdens de activiteit heb je nauw contact met de individuele cliënt en ga je samen muziek beleven door de duo-koptelefoons. Door te observeren ontdek je wat muziek voor betekenis heeft voor die persoon en welke muziek het best passend is om het gewenste doel te bereiken en je de juiste snaar te raken!

Je staat er niet alleen voor:  Er is altijd een zorgmedewerker in de buurt op de groepswoning waar jij werkzaam bent. Zij/hij kan je helpen als dat nodig is.  Daarnaast zal de cursus 'omgaan met dementie en onbegrepen gedrag'  het werk nog interessanter maken omdat die jou handvatten geeft om de bewoner beter te begrijpen. 

In de voorbereiding van de activiteit moet je met een computer om kunnen gaan om de muziek op de MP3speler te zetten. Dit leren we jou graag!

 

Tegenprestatie

Als muziekmaatje voor onze bewoners wordt u ingeschreven als vrijwilliger van Stichting Land van Horne. Dit biedt u een plek waar u gewaardeerd wordt voor uw inzet en kunt u genieten van een mooie attentieregeling. Verdere voordelen zijn o.a. de reiskostenvergoeding en krijgt u mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen. Heel waardevol voor deze vrijwilligerstaak is de cursus 'Omgaan met dementie en onbegrepen gedrag'.