Advertentienummer: M2704

Advertentie details

Thema:
Respijtzorg (overnemen van mantelzorg)
Sociaal contact
Vrije tijd/hobby
Activiteit:
Ondersteuning bij gesprekken
Praatje maken
Spel spelen/ puzzelen
Terrasje pakken
Wandelen
Wanneer:
Ochtend
Middag
Doordeweeks
Weekend
In overleg
Waar:
Weert Noord
Weert Midden
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Binnen woonzorgcentrum Hushoven wonen een aantal bewoners die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan persoonlijk contact en individuele activiteiten.
Als maatje of bezoekvrijwilliger kom je bij eenzame ouderen (met lichamelijke klachten) op bezoek die binnen woonzorgcentrum Hushoven wonen. Je bouwt een persoonlijke band op, maakt een praatje of gaat een stukje wandelen met een bewoner. Een kopje koffie drinken of een spelletje spelen in de gasterij, er is van alles mogelijk zolang de wens en behoefte van onze bewoner centraal staat.

De bewoner heeft weer aanspraak, komt uit een sociaal isolement en voelt zich gezien en begrepen.
Een maatje betekent (gemiddeld 2 uurtjes per week) heel veel voor de bewoner. Tevens wordt door jouw inzet de evt partner even ontlast.

Heb jij nog een paar uurtjes tijd in de week en wil je je inzetten voor onze ouderen, neem dan vrijblijvend contact op met John Seuren, coördinator vrijwilligerswerk, Stichting Land van Horne.

Affiniteit met kwetsbare ouderen, inlevingsvermogen, geduld, zelfstandigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn gewenst.

Tegenprestatie

Je wordt ingeschreven als vrijwilliger van Stichting Land van Horne. Dit biedt jou een plek waar je gewaardeerd wordt voor je inzet en kunt genieten van een mooie attentieregeling. Er is een reiskostenvergoeding en je krijgt mogelijkheden tot het bijwonen van interessante cursussen, zoals de cursus 'begeleiden van cliënten in een rolstoel' of de cursus 'dementie en onbegrepen gedrag'.