Advertentienummer: M2780

Advertentie details

Thema:
Beweging/sport
Coaching/ begeleiding
Activiteit:
Fietsen
Sporten
Wandelen
Wanneer:
Wekelijks
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd

Lange omschrijving

Beweegmaatjes gezocht die het leuk vinden om andere mensen te begeleiden en te stimuleren om weer in beweging te komen. 

Als beweegmaatje heb je kennismakingsgesprekken met mensen die een maatje zoeken om op een veilige en vertrouwde manier weer in beweging te komen. 
Een beweegmaatjescontact kan bestaan uit:
Samen wandelen, fietsen, sporten of begeleiding naar een sport- of beweegaanbieder. Ook kunnen mantelzorgers op deze manier ontlast worden.
Na het kennismakingsgesprek gaan we kijken of er een klik is en zo kunnen er mooie contacten tot stand komen. 

De intentie is om (inactieve) burgers te ondersteunen en te stimuleren, zodat de drempel naar het bestaande sport- en beweegaanbod voor hen lager wordt. Het aanbod hiervan is terug te vinden op www.beweegnet.nl. 

Speciale aandacht gaat uit naar de kwetsbare doelgroep omdat zij vaak moeite hebben om weer in beweging te komen en met een steuntje in de rug lukt dit vaak weer. Daarnaast hebben we ook een speciaal project dat gericht is op mobiliseren van burgers en dat heet het 'bewegen op maat' project. Als beweegmaatje kun je er ook voor kiezen om mensen gedurende dit project (10 weken), in het hun eigen leefomgeving te begeleiden. 

Wil jij graag andere mensen stimuleren om weer in beweging te komen? Dan is dit de kans voor jou! 

Tegenprestatie

Vrijwilligers van Punt Welzijn kunnen deelnemen aan trainingen en workshops, ontvangen ondersteuning door de beweegmakelaar en gezellige waarderingsactiviteiten.