Advertentienummer: V2798

Advertentie details

Thema (soort werk):
Hand-en spandiensten
Natuur / Dieren
Wanneer:
In onderling overleg
Waar :
Weert Zuid
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Heb je zin om ons af en toe mee uit te helpen? We zoeken iemand die het leuk vindt om zich met groen bezig te houden.

Micro pluktuin de Stegel is een bijzondere plek. Deze locatie, waar eerst de microhal stond, is in bruikleen gegeven aan de inwoners uit de wijken Keent en Moesel. Met een klein team van inwoners is er al hard gewerkt aan het realiseren van bankjes, prullenbakken, moestuinbakken en boomstamzitjes. Samen met de Widdonckschool houden we het groen zo netjes mogelijk. De verschillende bessenstruiken zijn intussen geplant en we hopen er volgend jaar de vruchten van te plukken. De moestuinen staan al vol met kruiden.

Het mooie van deze plek is dat inwoners uit de wijk, zelf groen kunnen plukken. Een mooi bosje veldbloemen, wat salie of maggiplant, het is allemaal gratis mee te nemen. Maar ook  is het een leuke plek voor een kleine wandeling, waarbij je even kunt bijkletsen op één van de bankjes.

We zoeken nog enkele inwoners die het leuk vinden om zich met het groen bezig te houden. Het plukfruit water geven, een keertje extra maaien en wat onkruid weghalen uit de moestuinbakken.

Heb je eigen ideeën over wat je leuk vindt, dan is dit zeker bespreekbaar. Dit kan te maken hebben met groen of met activiteiten. Als de bouw van het nieuwe buurthuis van Moesel gaat starten, wordt de pluktuin weer opgeheven. Het is dan ook een tijdelijke klus.

Tegenprestatie

  • Je maakt deel uit van een leuk team betrokken inwoners.
  • Je krijgt ruimte voor eigen ideeën.
  • Aanspreekpunt en ondersteuning vanuit Punt Welzijn.