Advertentienummer: V2866

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Hand-en spandiensten
Hulpverlening
Kunst / Cultuur
Zorg
Wanneer:
Ochtend
Doordeweeks
Wekelijks
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Weert
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Heb jij op vrijdagochtend nog een paar uurtjes tijd? Ben jij creatief? Vind je schilderen ook een leuke activiteit? Heb je affiniteit met kwetsbare ouderen? Kijk dan eens naar deze leuke vrijwilligerstaak.

Onder begeleiding van enkele enthousiaste vrijwilligers kunnen onze bewoners elke vrijdagochtend deelnemen aan een creatieve schilderactiviteit binnen woonzorgcentrum Zuyderborgh. Ondanks de beperkingen die menig oudere bewoner ervaart, blijkt er nog veel mogelijk en ontstaan er soms heuse kunstwerken.

Het resultaat is echter niet het belangrijkste doel. Het samen actief en creatief bezig zijn, even de dagelijkse sleur doorbreken maar ook de gezelligheid en het sociaal contact is erg belangrijk.

Op dit moment zoeken wij nog een vrijwilliger die op vrijdagochtend tussen plm 9.15 en 11.30 uur tijd heeft om ons te komen ondersteunen. Taken waar je aan kunt denken zijn: het klaarzetten van de materialen, de bewoners gastvrij ontvangen met een kopje koffie en vooral de bewoner ondersteunen tijdens de schilderactiviteit.

Word jij enthousiast van creatieve activiteiten, werk je graag samen, heb je geduld en affiniteit met dementerende ouderen en heb je op vrijdagochtend nog een paar uurtjes tijd? Dan horen we graag van je.

Natuurlijk is het mogelijk om eens een keer mee te lopen en te kijken. Neem voor meer informatie over deze vacature vrijblijvend contact op met John Seuren, Coördinator Vrijwilligerswerk, Stichting Land van Horne.

Tegenprestatie

Leuk dat je interesse hebt om als vrijwilliger binnen Stichting Land van Horne aan de slag te gaan.

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor ouderen én voor onze organisatie. Vrijwilligers geven de zorg kleur. Een bezoekje, jouw aandacht, het samen ondernemen van activiteiten dragen er aan bij dat cliënten zich prettig voelen. En je krijgt er zelf ook iets voor terug. Je ontmoet nieuwe, bijzondere mensen en kunt je kwaliteiten inzetten voor anderen. Het is ook nog eens heel dankbaar werk. Kortom; een hele verrijking!

Vrijwilligers zijn door ons goed verzekerd en geïnformeerd en krijgen daarnaast o.a. een kerstpakket, scholingen en een jaarlijkse feestavond aangeboden. Voor meer informatie zie ook de website van Stichting Land van Horne.