Advertentienummer: V2886

Advertentie details

Thema (soort werk):
Zorg
Wanneer:
Ochtend
Doordeweeks
Wekelijks
In onderling overleg
Waar :
Weert Midden
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Ben jij toe aan betekenisvol vrijwilligerswerk? Wil jij er zijn voor mensen die leven met en na kanker? Door patiënten en hun naasten een luisterend oor te bieden en bij te staan? Wij zijn op zoek naar collega’s voor ons inlooppunt in het SJG.

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met kanker. En iedereen beleeft de ziekte vanuit zijn eigen perspectief. Vaak kloppen mensen pas aan bij het Toon Hermans Huis als het behandeltraject erop zit en de verwerking écht begint. Als vrijwilliger in het ziekenhuis heb je eerder tijd en aandacht voor informele gesprekken en een luisterend oor. Proactief, voor wie dat wil. Voor het Sint Jans Gasthuis een waardevolle aanvulling op de oncologische zorg.

Als vrijwilliger heb je de volgende taken:
-Je biedt een luisterend oor, tijd en aandacht
-Ondersteuning bij niet-medische vragen
-Meedenken / attenderen op aanvullende (in)formele zorg en ondersteuning
-Proactief benaderen van patiënten en naasten binnen de afspraken met het ziekenhuis

Wie je bent
Je kunt goed luisteren, zonder oordeel. Komt niet zelf met oplossingen en adviezen, maar laat de regie bij de patiënt. Je voelt goed aan of een patiënt iets nodig heeft en open staat voor een gesprek. Je stemt je inzet af op de behoefte van dat moment. Jij ziet de mens achter de patiënt.

Wil jij samen met een fijn team het verschil maken voor mensen met kanker en hun dierbaren? En herken jij jezelf in bovenstaande? Neem dan contact met ons op via bertien@toonhermanshuisweert.nl. We ontmoeten je graag!

Wat is het Toon Hermans Huis Weert
Het Toon Hermans Huis is een centrum voor leven met en na kanker, aangesloten bij IPSO (Instelling voor Psycho Sociale Oncologie). IPSO is op 98 locaties in Nederland actief voor kankerpatiënten, naasten en nabestaanden.
Het Toon Hermans Huis Weert is een IPSO-centrum waar iedereen welkom is die met kanker geconfronteerd wordt. Het is een bijzondere ontmoetingsplaats waar je terecht kunt voor een luisterend oor, een kop koffie en meer. De focus ligt op kwaliteit van leven, waarbij altijd wordt uitgegaan van de behoefte van de gast.

Tegenprestatie

Wat bieden wij? 
Voordat je begint krijg je een training specifiek gericht op deze rol. Daarnaast ontvang je regelmatig aanvullende trainingen en intervisie. Zo blijf je leren en jezelf ontwikkelen. Alle vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator van het Toon Hermans Huis.