Advertentienummer: V2902

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Wanneer:
Maandelijks
Waar :
Elders
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Bij Kempenhaeghe zetten wij ons dagelijks in voor het welzijn van onze bewoners. Een van de activiteiten waar onze bewoners ontzettend van genieten, is dia-kienen. Het is een moment van plezier, ontspanning en sociale interactie.

Onze bewoners, variërend van jong tot oud, kijken elke maand uit naar deze speciale activiteit waarbij zij kans maken op leuke prijzen door middel van een bingospel met afbeeldingen. Om dit evenement soepel en succesvol te laten verlopen, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die onze bewoners willen ondersteunen en mee willen helpen aan deze gezellige middag of avond.

Wat is dia-kienen?
Dia-kienen is een van de meest geliefde activiteiten van onze bewoners. Het is vergelijkbaar met bingo, maar dan met afbeeldingen. Deelnemers kunnen leuke prijzen winnen en genieten van een gezellige middag of avond.

Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol bij het organiseren en begeleiden van dia-kienen. Voor de start van het kienen en tijdens de pauze help je samen met andere vrijwilligers bij de koffie en de bar. Tijdens het kienen assisteer je deelnemers door hen te helpen bij het spel en mee te kijken of ze "kien" hebben. Je helpt hen ook bij het uitzoeken van hun prijs. Na afloop van het spel help je met opruimen en zorg je ervoor dat alles weer netjes is.

Dia-kienen is één keer per maand op zaterdag. Vanaf 27 juli starten we met twee groepen: de eerste groep is van 15:00 tot 17:00 uur en de tweede groep van 18:30 tot 20:30 uur. We willen 2 vrijwilligersteams maken, 1 voor de middag- en 1 voor de avondronde. Kan je niet elke maand? Geen probleem. We kijken vooral wanneer je wel kan.

Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar iemand die sociaal is en goed kan omgaan met onze diverse groep bewoners. Je bent geduldig en helpt graag anderen. Daarnaast ben je beschikbaar op zaterdagmiddag en vind je het leuk om deel uit te maken van een team.

Tijdens het dia-kienen zijn er altijd twee personen van de afdeling Vrijetijd aanwezig om je te ondersteunen. Bij een epileptische aanval of andere noodgevallen nemen zij contact op met de afdeling. Je werkt met een diverse groep bewoners, van jong tot oud. Er komen rond de 50 deelnemers met een hoger niveau. Soms kan het gedrag van bewoners wat opspelen door de drukte, maar jouw geduld en sociale vaardigheden helpen om hier goed mee om te gaan.

Wil jij je inzetten voor een gezellige en betekenisvolle activiteit?
Mail: vrijwilligersvacature@kempenhaeghe.nl  
Bel: 06-13325079 of 06 – 83524991

Paul Verhaeg en Chantal Simar (Recruitment)
Carlijn Ceelen (Coördinator Vrijwillige Inzet Kempenhaeghe)

* Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet geheel vrijblijvend. Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Tegenprestatie

Naast het werken in een ontzettend leuke omgeving, de kans om echt het verschil te maken en het feit dat je enorm van waarde bent voor een ander, willen wij als Kempenhaeghe ook graag laten merken dat we onze vrijwilligers erg waarderen.

Daarom krijg je als vrijwilliger o.a.

  • een reiskostenvergoeding
  • een eindejaarsattentie
  • een vrijwilligersfeest
  • gratis deelname aan cursussen en workshops
  • gratis deelname aan de personeelsvereniging
  • fitnessen tegen gereduceerd tarief
  • En natuurlijk een kaartje op je verjaardag!