Advertentienummer: V2908

Advertentie details

Thema (soort werk):
Hand-en spandiensten
Vervoer
Wanneer:
Ochtend
Middag
Eenmalig
Waar :
Nederweert
Weert
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Huis aan huis bezorgen van mantelzorgattenties op 8 november 2024 in Weert of Nederweert. 

Mantelzorgers, jong en oud, zorgen langdurig en onbetaald voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Mensen vinden deze deze zorg vaak vanzelfsprekend:  "dat doe je toch gewoon", maar dat is het zeker niet. Daarom kunnen mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje worden gezet.
Familie, vrienden of bekenden kunnen een mantelzorger aanmelden voor het ontvangen van een attentie. Maar mantelzorgers mogen dat ook zichzelf aanvragen.

Punt Welzijn is hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de mantelzorgers aan huis hiermee te verrassen. Het bezorgen vindt plaats op 8 november 2024 vanaf 09:00 uur. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers  krijgt iedereen te horen wat er zoal verwacht wordt.
De vrijwillige bezorger krijgt tussen de 10 en 15 adressen toegewezen. We houden er rekening mee dat deze adressen dicht bij elkaar liggen. Vooraf is het mogelijk om een voorkeur voor een bepaalde wijk of dorp aan te geven. Het bezorgen van het mantelzorgbloemetje wordt jaarlijks als zeer waardevol en dankbaar werk ervaren. Enkele reacties van voorgaande vrijwillige bezorgers:
"Het was leuk om te doen, de ontvangers waren allemaal blij verrast. Sommigen zelfs een beetje ontroerd". 
"Mooi gebaar en heel fijn dat ik dit mee heb mogen maken".

Tegenprestatie

Een kopje koffie/thee en een lekker stukje vlaai om te beginnen en vooral een ontzettende leuke manier om mantelzorgers aan huis te verrassen.