Advertentienummer: V2933

Advertentie details

Thema (soort werk):
Educatie
Wanneer:
Avond
Wekelijks
Waar :
Nederweert
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Je ondersteunt anderstaligen die hun spreekvaardigheid willen verbeteren.

Taakomschrijving
Wil je in contact komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie van vrijwilliger bij het Taalcafé iets voor jou! Als vrijwilliger ondersteun je elke week anderstaligen die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving. 
Het Taalcafé is een laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om hun spreekvaardigheden te verbeteren. Het is boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk. Het Taalcafé zal elke maandagavond van 18.30-20.00 uur gaan plaatsvinden in de Gunnerij in Nederweert (Geenestraat 6C, 6031 VR te Nederweert).

Wat ga je doen?
-Zorgen voor een warm welkom met koffie en thee.
-Mensen helpen met het bevorderen van hun spreekvaardigheid.
-Gezamenlijk een thema voorbereiden.
-Materialen klaarzetten.
-Alledaagse gesprekken voeren en werken in spelvorm.

Wij vragen
Goede beheersing van de Nederlandse taal, inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit.Je vindt taal leuk, je werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en veel geduld. Elke deelnemer is anders: hier speel je flexibel op in.

Bijzonderheden
Een onderwijsachtergrond is niet nodig. Het betreft hier informeel taalaanbod en je krijgt begeleiding en geschikt materiaal. De juiste motivatieredenen en eigenschappen zijn belangrijker.

Tegenprestatie

Wij bieden plezierige en inspirerende werkomgeving, ondersteuning door een medewerker van de bibliotheek, deskundigheidsbevordering, benodigde materialen, gratis abonnement van de bibliotheek, vrijwilligersovereenkomst.