Advertentienummer: V1057

Advertentie details

Thema (soort werk):
Hulpverlening
Wanneer:
Doordeweeks
Weekend
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Als vrijwilliger algemene dienstverlening verzorg je het vervolgcontact met het slachtoffer. Je helpt het slachtoffer de draad van het leven weer op te pakken. Je luistert naar zijn of haar verhaal en ondersteunt daar waar mogelijk.

Functie-eisen

Om vrijwilliger te kunnen worden bij Slachtofferhulp Nederland moet je minimaal 18 jaar zijn en minimaal functioneren op MBO-niveau. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed machtig bent en administratieve taken uit kunt voeren op de computer. Al onze vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Je hoeft geen uitgebreide kennis te hebben van de zorg aan slachtoffers. Je krijgt een training waarin je leert dit werk te kunnen doen.

Eigenschappen
-Oprechte belangstelling in de ander hebben
-Goed kunnen luisteren
-Je inleven in de ander, ook met andere normen en waarden
-Stressbestendig en flexibel zijn
-Inzetbaar zijn in crisissituaties, ook buiten kantooruren|
-Goed kunnen samenwerken 

Tijdsinvestering
Het cliëntcontact beslaat 8 uur per week. Omdat je ook afhankelijk bent van de agenda van het slachtoffer zullen je werktijden flexibel zijn. Naast het cliëntcontact besteed je tijd aan training, administratie en werkbegeleiding.

Tegenprestatie

Wat bieden wij jou? 
Het werk dat je gaat doen is uitdagend, veelzijdig en resultaatgericht. Je werkt in een enthousiast team van vrijwilligers en je wordt goed begeleid. 
Onze vrijwilligers ervaren veel vrijwilligers in hun werk. Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst een training. Daarnaast zijn de randvoorwaarden goed geregeld. 

Wij zorgen voor: 
-Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering
-Een onkostenregeling voor onder andere reis- en telefoonkosten
-Verzekering gedurende werktijd (bijvoorbeeld voor ongevallen en schade aan je fiets)