Punt Welzijn Sociale Marktplaats Blog

21 NOV - Voorstelling ‘Rake woorden’ raakt (locatie Weert)

Op dinsdagavond 21 november 2023 ben je van harte welkom om te kijken naar het komisch-tragische toneelstuk ‘Rake Woorden’. Een toneelstuk dat raakt en gaat over moeite hebben met lezen en schrijven, een nog altijd actueel onderwerp.

Waar gaat het verhaal over?
Een spannende dag voor Rowan van Mossel. Na vijftien jaar trouwe dienst bij ‘Het Bedrijf’ als heftruckchauffeur, heeft hij promotie gemaakt. Vanaf vandaag werkt hij op het kantoor, als assistent van Marcel Gimbrere. Maar kan hij dat wel? Waarom is hij zo zenuwachtig? Welk geheim draagt hij met zich mee

Waarom dit toneelstuk?
Er zijn nog steeds veel mensen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven. Mogelijk ook in je eigen omgeving. Door middel van dit toneelstuk en door over het onderwerp na te praten doorbreken we het taboe. Én zorgen we er samen voor dat lezen, schrijven en digitale vaardigheden voor iedereen toegankelijker worden. Want lezen en schrijven is iets waar iedereen recht op heeft. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij de voorstelling is een ervaringsdeskundige ambassadeur aanwezig en kan iedereen (als vrijwilliger, inwoner, professional enz.) met deze persoon in gesprek.

De gratis voorstelling vindt plaats op 21 november 2023, van 20.00 tot 21.30 uur, in het Bibliocenter (Wilhelminasingel 250) in Weert. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus ben er snel bij. Inschrijven kan via de website van Punt Welzijn of bel 0495-697900. 

Meer informatie? Neem dan contact op met Punt Welzijn via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of bel 0495-697900.

Rake Woorden is een voorstelling van Schippers & Crins, i.s.m. Bibliocenter, Punt Welzijn, de stichting ABC en ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid.