Advertentienummer: K2423

Advertentie details

Thema:
Beleid
Besturen / Management
Doelgroepen
Werving / Selectie
Vorm:
Cursus / Training / Workshop
Online
Papier / Boek
Voor wie:
Verenigingen
Vraag/aanbod:
Kennis aangeboden

Lange omschrijving

Zoek jij vrijwilligers voor je vereniging of stichting? Dan is de methode ‘werven van vrijwilligers in 3 stappen’ iets voor jou. Je gaat online én door middel van een werkschrift aan de slag. De drie stappen bestaan uit:

- Naar binnen kijken. Voor je gaat werven, is het van belang naar binnen te kijken. Wat is ons imago, hoe kijken mensen naar ons en ons vrijwilligerswerk en wie gaan we inzetten om nieuwe mensen te bereiken.
- Naar buiten kijken. Tijdens deze fase van het wervingsproces gaan we buiten de organisatie kijken. Wie willen we benaderen, wie zijn die mensen die we willen benaderen. We gaan aan de slag met rafelen. We analyseren de mensen die we willen bereiken.
- De juiste middelen inzetten. Werf waar je doelgroepen zijn, online en offline. Laat altijd zien waar je trots op bent. Zorg dat je gezien wordt en dat (nieuwe) mensen met je in aanraking komen. Gebruik het middel waarmee je doelgroep communiceert.

De online training volg je via www.deblijwilliger.nl (of klik meteen hier door naar de training). Daarnaast kun je een werkschrift gebruiken om je training in vast te leggen of de training offline te doen met meerdere mensen uit je vereniging of stichting.

Wil je met het bijbehorende werkschrift aan de slag? Mail dan naar Punt Welzijn en wij sturen je deze toe (vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl).

Het werkschrift is ontwikkeld door DeBlijwilliger. In overleg met DeBlijwilliger is dit werkschrift door Punt Welzijn aangepast voor specifiek gebruik door vrijwilligersorganisaties in Weert en Nederweert. Organisaties kunnen tevens bij ons terecht voor aanvullende vragen en gratis ondersteuning. Zie ook de link op onze website.

Tegenprestatie

Als je deze training hebt gevolgd horen we graag hoe je deze training hebt ervaren! En geef het vooral door aan andere mensen als tip bij het werven van vrijwilligers voor hun vereniging, stichting, initiatief of goede doel.