Advertentienummer: V2877

Advertentie details

Thema (soort werk):
Administratief
Wanneer:
Avond
Waar :
Weert Zuid
Voor wie:
Individuen
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Heb jij interesse in hoe het er bij de gemeente aan toe gaat? Wijkraad  Moesel zoekt iemand die overleggen van de gemeente bijwoont. 

Regelmatig worden er door de gemeente Weert bijeenkomsten georganiseerd waarbij wijk- en dorpsraden worden uitgenodigd. De gemeente vindt het belangrijk om de wijkraden te informeren en te betrekken bij veel verschillende onderwerpen die inwoners aangaan. Ook de wijkraden vinden het belangrijk om tijdig te zijn geïnformeerd over ontwikkelingen die inwoners aangaan.

Heb jij echt interesse in hoe het er bij de gemeente aan toe gaat? Dan is deze klus misschien iets voor jou. De Wijkraad zoekt iemand die overleggen van de gemeente bijwoont. Je bent meestal in de avonduren actief. We schatten in dat je hier ongeveer vier uur per maand mee kwijt bent. Ook vragen we je of je een terugkoppeling kan geven aan de voorzitter van de Wijkraad. Heb je interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek.

De Wijkraad bestaat uit een leuk team van betrokken inwoners uit de wijk Moesel. De Wijkraad zet zich in voor sociale activiteiten, veiligheid, wonen en verkeer. Verder voert de Wijkraad overleg met de gemeente, Politie, Punt Welzijn, Wonen Limburg en andere organisaties, de in de wijk actief zijn. De Wijkraad organiseert ook verschillende activiteiten zoals de kinderdisco, senioren-dansmiddag, Halloween disco, buitenspeeldag. Je kunt ook bij de Wijkraad terecht voor ondersteuning als je een activiteit in de wijk wil opzetten. Kortom de Wijkraad zorgt er samen met anderen voor dat de wijk Moesel een fijne plek is om te wonen en te leven.

Tegenprestatie

We hebben een leuk team wat open staat voor jouw input. We hebben jaarlijks een etentje met het bestuur en een gezellig samenzijn na de laatste vergadering voor de vakantie.