”Het mooie aan vrijwilligerswerk is het samenbrengen van buurtbewoners en zo hun betrokkenheid te vergroten”, Maarten over vrijwillige inzet

Maarten Scholts is 41 jaar en hij woont met zijn vrouw en twee zonen sinds 2015 op Laarveld. Hij werkt bij de Nederlandse Spoorwegen als IT-Contract manager en sinds 2020 is Maarten actief als voorzitter van de wijkraad Laarveld-Hushoven.

Maarten vertelt dat hij zich voor de wijkraad is gaan inzetten omdat Laarveld-Hushoven destijds nog geen eigen wijkraad had. Samen met een aantal wijkbewoners is hij in 2020 bij elkaar gaan zitten en hebben zij  plannen voor de wijkraad opgesteld. In overleg met de wijkraad Boshoven, die Laarveld-Hushoven tot dat moment representeerde, is toen besloten de wijkraad Laarveld-Hushoven op te richten.

Binnen het bestuur van de wijkraad verdelen de leden de taken die bij een wijkraad komen kijken. Zoals het deelnemen aan verschillende overleggen, het bevorderen van de veiligheid binnen de wijk en het ondersteunen bij de organisatie van sociale initiatieven.
In de rol van voorzitter is Maarten vanuit de wijkraad vooral ook de contactpersoon richting de gemeente Weert en de overige wijk- en dorpsraden.

Het mooie aan zijn vrijwilligerswerk vindt Maarten dat hij buurtbewoners kan samenbrengen en zo de betrokkenheid van de buurtbewoners kan vergroten. Dit valt mooi samen met de doelen van de wijkraad:
-Creëren van meer sociale verbinding binnen de wijk;
-Verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid van de wijk;
-Het vormen van een klankbord voor de gemeente Weert.

Daarnaast zijn ontspanning & ontmoeting ook belangrijke pijlers voor de wijkraad. Denk hierbij aan de jaarlijkse pompoenentocht of de wandel 3-daagse in samenwerking met het Woonzorgcentrum Hushoven.

Maarten geeft aan dat het hem veel voldoening biedt om hieraan een bijdrage te mogen leveren. Ook vindt hij het leuk om dit samen met en voor buurtbewoners te doen.

Wil jij meer weten over de activiteiten van de wijkraad Laarveld-Hushoven? Bezoek dan deze website. Wist je dat de wijkraad Laarveld-Hushoven altijd op zoek is naar bewoners die graag een actieve bijdrage willen leveren in de vorm van het organiseren van activiteiten en in commissies?

Wil je meer informatie over ander vrijwilligerswerk in het Weerterland? Bezoek dan onze Sociale Marktplaats.

‘Ik zie vrijwilligerswerk als een verrijking, je komt in contact met andere mensen, ga het vooral ervaren’, Ans over vrijwillige inzet.

Ans (84 jaar) is bijna 20 jaar, met heel veel plezier, als vrijwilliger verbonden aan de Fair Trade Shop in Weert.

Ans staat één dagdeel per week met veel enthousiasme in de winkel. Zij draagt, samen met 23 andere vrijwilligers, zorg voor het reilen en zeilen van de Fair Trade Shop. Hierbij kun je denken aan het adviseren van klanten en de verkoop van artikelen, waarbij Ans graag de nodige achtergrondinformatie geeft over de herkomst van een product. 

Ans vindt het fijn dat zij, samen met haar collega’s, een gezellig team vormt. Maar door haar vrijwilligerswerk staat zij ook direct in contact met andere mensen! Zo maakt ze graag een praatje met de klant.

Wil jij net als Ans vrijwilliger worden? De Fair Trade Shop is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, voor meer informatie klik hier.  

Wil je meer weten over andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het Weerterland? Bezoek dan één van onze spreekuren in Weert of Nederweert. Wil je hierover meer weten? Klik dan hier.