“Als de vereniging hulp nodig heeft, dan help je.” Frank over vrijwillige inzet

Frank Driessen (52 jaar) is penningmeester bij Tensor Turnen in Weert. In het dagelijks leven is Frank commercieel directeur van een Amerikaans softwarebedrijf. Als ‘echte Wieërter jong’ wil hij zijn steentje bijdragen aan de samenleving. Dingen mee opzetten en ‘inkleuren’, dat is wat Frank graag doet. Want, zo zegt hij zelf: “Je moet het samen doen. Als iedereen maar afwacht, dan gebeurt er niets.

Frank is bij Tensor Turnen terecht gekomen via zijn zoon Kay. Die ging turnen nadat hij Epke Zonderland goud zag winnen op de Olympische Spelen. Frank raakte op die manier steeds meer betrokken bij de sport. En dat viel op! “Een trainer zag dat ik zo enthousiast was en hij vroeg me of ik jurylid wilde worden. Dat ben ik gaan doen want als je vereniging hulp nodig heeft, dan help je. Van daaruit is het balletje gaan rollen en toen de bestuursfunctie voor penningmeester vrij kwam, ben ik dat gaan doen”.


Het is niet alleen het financiële reilen en zeilen waar Frank bij betrokken is. Zo heeft hij veel overleg met trainers en de andere bestuursleden. Onlangs is er een visie geschreven hoe de club de aankomende 5 jaar door wil gaan. En soms moet er ook wel eens een boormachine ter hand genomen worden. Want de turnhal is in eigen beheer.

Frank ziet zijn vrijwilligerswerk als een sociale ontmoetingsplaats. “Het contact met de ouders, de jongens die ik iedere week zie rondrennen door de hal, daar doe je het voor. Ik ben maar een klein radartje in het geheel. We doen het met z’n allen en we zijn trots op de grote club vrijwilligers die betrokken zijn bij de club”.

Frank is niet alleen vrijwilliger bij Tensor Turnen. Zijn andere zoon voetbalt en daar is hij teamleider. Daarnaast zingt hij in het koor Manoeuvre, dat hij mee heeft opgericht en waar hij ook lang voorzitter is geweest. Én het afgelopen jaar zat Frank tijdens de verkiezingen, samen met zijn vrouw, in het stemlokaal in Swartbroek.

Wat Frank wil meegeven aan mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen: “Ga voor wat je hart je ingeeft. Als je het om de juiste redenen doet, dan krijg je er energie van. Dan is het leuk en blijft het leuk. Met de juiste levensinstelling kom je er wel”.

Mensen maken Nederweert en Weert

Vanuit Punt Welzijn laten we dit jaar mensen in Nederweert en Weert zien die zich vrijwillig inzetten. Deze campagne sluit aan op de landelijke campagne Mensen Maken Nederland in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Lees hier meer. Ook op de foto? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geïnspireerd?

Denk jij nu: Ik wil ook vrijwilligerswerk doen!? Lees meer over het vinden van vrijwilligerswerk op de Sociale Marktplaats Weerterland.