Een interview met Eliman!

Een interview met Eliman Lamin, die ongeveer één jaar vrijwilliger is bij het Keenter Hart in Weert.
Het Keenter Hart maakt onderdeel uit van Punt Welzijn en is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar veel activiteiten worden georganiseerd door bedrijven, verenigingen en de buurt.
Een plek waarbij ontmoeten, ontspannen en deelnemen centraal staat!

Eliman, vertel eens iets over jezelf:
Mijn naam is Eliman, ik ben 27 jaar en woon al enige tijd in het AZC te Weert.
Ik ben hier komen wonen nadat ik gevlucht ben uit Gambia. Daar heb ik gewerkt in de horeca nadat ik mijn hotelschool had afgerond.

Hoe ben je bij het Keenter Hart terecht gekomen voor vrijwilligerswerk?
Joop, de huismeester in het AZC, vond me een hardwerkende kracht en stelde voor om ook buiten de deuren van het AZC aan de slag te gaan.
Dit heb ik toen met mijn casemanager besproken en via die weg ben ik terecht gekomen bij Punt Welzijn.
Samen met Elsa (van Punt Welzijn) hebben we gekeken naar mijn toekomstplannen en interesses. Hierna kwam een kennismaking bij het Keenter Hart tot stand.
Nu ben ik ongeveer één jaar aan het werk als vrijwilliger.
Eliman geeft aan dat hij in het Keenter Hart zorgt voor de tafelsetting, drankjes serveert, biertjes tapt voor gasten,  mee helpt met poetsen en sinds enige tijd mag hij ook openen en sluiten.           Dit doet hij ongeveer 2 á 3 dagen per week.

Wat vind je het leukste aan dit vrijwilligerswerk?
Het leren kennen van nieuwe mensen! De gasten vinden het leuk als ik aanwezig ben en begroeten me ook.
Dit is niet alleen in het Keenter Hart, maar ook in het centrum kom ik regelmatig bekenden tegen! We maken dan een praatje en dat geeft me afleiding.
Ook heb ik dit jaar enorm gelachen tijdens carnaval.  De gasten hadden plezier, waren verkleed en hebben vreemd gedanst. Ik vond dit erg leuk om mee te maken.
Daarnaast leer ik ook steeds beter Nederlands want daarvoor ben ik tenslotte hier. Dit kan ik allemaal gebruiken voor nu en later.

Als laatste spreken we Piet van Horne (beheerder Keenter Hart). Hij begeleidt Eliman bij zijn vrijwilligerswerk.Piet, wat zijn jouw ervaringen met Eliman?
Ik ben  erg te spreken over Eliman. Het is een sociaal en gedreven persoon die graag nieuwe dingen leert en ook vaak aanwezig is. Ik werk graag met Eliman samen en heb vertrouwen in hem.
Ik hoop dat hij nog een tijd mag blijven.

Tot slot:
Vooralsnog hoopt Eliman vooral op een mooie toekomst in Nederland waarin hij zijn passie voor de horeca kan voortzetten. Op die vraag heeft hij nog geen antwoord want zijn procedure loopt nog.